Työskentely myymälässä

1974 

Stadiumin historia alkaa jo vuodesta 1974, kun 22-vuotias Ulf Eklöf otti hoitaakseen pienen Spiralen Sport  urheilumyymälän Norrköpingissä. Muutama vuosi myöhemmin Ulfin neljä vuotta nuorempi veli Bo tuli mukaan yritykseen. Spiralen Sport kasvoi vähitellen suureksi urheilutavarataloksi, jossa urheilu- ja urheilumuotituotteet olivat kaikkien saatavilla. Eklöfin veljekset siirsivät kokemuksensa vanhempiensa ruokatavarakaupasta urheilukauppaan. Tuotteiden massatuonnilla ja asiakasvirtoja myymälään luovalla aktiivisella ilmoittelulla he loivat perustan konseptille, joka tuli mullistamaan koko urheilukaupan. Ilmoitukset houkuttelivat monia kävijöitä, joilla oli nyt mahdollisuus sekä nähdä että tunnustella kenkiä, vaatteita, suksia ja luistimia. Tiskin yli käytävä vanha urheilukauppa jäi historiaan, ja uusi myymäläkonsepti oli syntynyt. Koko myymälä huokui urheilullisuutta ja edullisia hintoja, ja siitä tuli menestys. Nykyisin Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa on yhteensä noin 165 myymälää. Lisäksi konserniin kuuluu Stadium Outlet ketju. Outlet myymälöitä löytyy Ruotsista ja Suomesta yhteensä 30.

Myymälän arjelle on ominaista kova vauhti, useat asiakaskohtaamiset ja nopea päätöksenteko. Kaikki päivät ovat erilaisia. Kuten urheilussakin, myymälässä kaikkien pitää tehdä töitä yhtenä joukkueena ja pyrkiä samaan tavoitteeseen. Tyytyväiset asiakkaat ovat tavoitteemme! Haluamme innostaa ihmisiä liikkumaan ja ylittää heidän odotuksensa asiakaspalvelussa. Se tarkoittaa, että olemme myymälässä selvittääksemme asiakkaiden tarpeet ja auttaaksemme heitä löytämään oikeat tuotteet.

Keskikokoisessa Stadium-myymälässä työskentelee noin 15 henkilöä. Myymäläpäällikkö vastaa henkilöstöstä, työympäristöstä ja myymälän kannattavuudesta. Tämä vastuu tarkoittaa, että myymäläpäällikkö näkee jokaisen yksittäisen työntekijän ja valmentaa häntä, ymmärtää samanaikaisesti kokonaisuuden ja johtaa myymälää Stadiumin liikeidean ja konseptin mukaan korkealle asetettuja tavoitteita kohti. Päivittäisen toiminnan suunnittelussa apuna on myymälän johtoryhmä, johon kuuluu myymäläpäällikön lisäksi tiiminvetäjä (Sales Leader) ja visualisti (Visual Sales Leader). Myymäläpäällikkö johtaa ja jakaa päivittäistä työtä keskittyen omaan vastuualueeseensa. Hän valmentaa kollegoitaan, laatii kehityssuunnitelmia ja seuraa tuloksia. Myyjillämme on usein oma erityinen vastuualueensa myymälässä. Se voi olla esimerkiksi kassa, varasto, tuotteiden esillepano tai tietty osasto, kuten juniori tai kengät. Vastuu perustuu myymälän tarpeisiin ja määräytyy ennen kaikkea kiinnostuksen, mutta myös aiemman kokemuksen ja osaamisen perusteella. Vakituisen työryhmän lisäksi tarvitaan osa-aikaisia myyjiä, jotka pystyvät työskentelemään iltaisin ja viikonloppuisin, kun myymälöissä käy eniten ihmisiä.

Stadiumilla on paljon mahdollisuuksia sekä henkilökohtaiseen että ammatilliseen kehittymiseen. Tuemme toisiamme ja opimme toisiltamme sekä työtehtäviin että tuotealueisiin liittyen. Hyödynnämme tilannekohtaista johtajuutta, toteutamme myymälässä sekä henkilökohtaisen että visuaalisen myynnin myyntikoulutusta ja annamme uusiin tuotteisiin ja toimintoihin liittyvää koulutusta. Niille, jotka haluavat edetä urallaan, annamme mahdollisuuksien mukaan työkalut räätälöidyssä Stadiumin johtajuuden koulutusohjelmissa.

Tärkeintä on, että meillä on hauskaa yhdessä! Henkilöstöömme kuuluu monenlaisia myyjiä. He ovat eri-ikäisiä energisiä ja aktiivisia stadiumilaisia, jotka pitävät ihmisistä, asiakaspalvelusta ja liikunnasta. Myymälöissämme työskentelevät henkilöt inspiroivat asiakkaitamme ja auttavat heitä löytämään oikeat tuotteet aktiiviseen elämään.  

Etsimmekin jatkuvasti oma-aloitteisia henkilöitä, jotka ovat uteliaita ja ajattelevat asiakaskeskeisesti. Voit tutustua Stadiumin avoinna oleviin työpaikkoihin tämän sivun ylälaidasta.

Tutustu myymälän eri rooleihin alla:

Tiiminvetäjä / Sales Leader 
Stadiumin tiiminvetäjä toimii myymäläpäällikön oikeana kätenä päivittäisessä vuoron ohjaamisessa ja myynnin seuraamisessa. Yhdessä tiiminvetäjäparin ja myymäläpäällikön kanssa he kehittävät ja johtavat myymälän toimintaa. Tiiminvetäjän tehtävänä on kannustaa ja ohjata myyjiämme asiakaspalvelussa ja myynnissä. Seurata myynnin avainlukuja ja reagoida niihin osallistuttamalla myyjiä. Hänen vastuullaan on myyntitavoitteet ja henkilökunnan kouluttaminen myymäläpäällikön ja muiden myyjien avulla. Tärkein tehtävä on asiakaspalvelu myymälässä. Hän innostaa ja kannustaa muita omalla aktiivisella asenteellaan.

Visual Sales Leader 
Visualisti / Visual Sales Leader vastaa Stadiumin visuaalisen konseptin toteuttamisesta, myymälän visuaalisesta ilmeestä ja ajankohtaisuudesta. Tavoitteena on edistää myyntiä visuaalisin keinoin. Muiden työntekijöiden kouluttaminen ja perehdyttäminen ovat osa tehtävää. Tärkeitä työtehtäviä ovat myös Aktiivinen myynti ja asiakaspalvelu
Työ vaatii visuaalista silmääkykyä hahmottaa kokonaisuuksia sekä suunnitelmallisuuta, oma-aloitteisuutta, yhteistyökykyä ja järjestyksen tajua. Visualistimme ovat kiinnostuneita urheilumuodista ja -trendeistä. Visualistimme ovat tavoiteorientoituneita ja haluavat tiimin kanssa saavuttaa tuloksia.

Varastotyöntekijä / Myyjä 
Varastotyöntekijän tehtäviin kuuluvat päivittäisten varastorutiinien toimivuus: saapuneiden toimitusten vastaanottaminenkuorman purku ja tuotteiden hyllyttäminen. Juokseva inventointi, varaston siisteydestä ja järjestyksestä huolehtiminen kuuluvat myös jokapäiväisiin tehtäviin. Haluat varmistaa, että oikea tuote löytyy oikeaan aikaan myymälästä. Ensisijaisesti varastotyöntekijä työskentelee varaston puolella, mutta tämän lisäksi hän toimii tarpeen tullen myymälässä myyjänä.
Varastotyöntekijämme ovat tehokkaita, tarkkoja ja oma-aloitteisia. Viihtyäkseen tässä työssä, työntekijämme tulee nähdä varasto koko myymälän sydämenä. Kokemus varastotyöstä ja englanninkielentaito katsotaan tässä työssä eduksi.

Team Sales Myyjä 
Team Sales on Stadiumin seuramyynnin erikoisosasto. Autamme urheiluseuroja varustepuolella ja tarjoamme kokonaisratkaisuja, jossa palvelu on avainsanana. Team Sales myyjän tehtävä on olla aktiivisesti yhteydessä seuroihin, luoda yhteistyösopimuksia ja palvella heitä koko tuotetilausprosessin läpi (tilaukset, painatukset, noudot). Myyjämme tulee tekemään töitä myymälän Team Sales valikoiman kanssa ja hän vastaa esittelyhuoneesta (showroom) omassa myymälässään. Hän huolehtii Team Sales varastosta ja työskentelee tarpeentullen myös myymälässä. Laaja lajituntemus ja kokemus seuratoiminnasta ja seurakaupasta on tässä työssä etu.

Kokoaikaiset myyjät 
Tehtävänä on palvella ja innostaa asiakkaita koko myymälässä. Myyjämme työskentelevät koko myymälässä vaatepuolelta urheiluvälineisiin ja kassalle.  Aktiivinen myynti ja asiakaspalvelu ovat tärkeimpiä tehtäviä. Myyjiltämme toivotaan positiivista ja reipasta otetta työhön.

Osa-aikainen myyjä / Extra työntekijä 
Tehtävänä on palvella ja innostaa asiakkaita koko myymälässä. Osa-aikaiset myyjämme työskentelevät tarpeen mukaan joko urheiluväline- tai urheiluvaatepuolella. Kaikki myyjämme työskentelevät kaikilla myymälän osastoilla kassalta kenkäosastoon. Aktiivinen myynti on tärkein tehtävä. 

Tarkista Stadiumin avoimet työpaikat sivun ylälaidasta ja hae mukaan energiseen tiimiin jo tänään!