Vastuumme

Visiomme on aktivoida maailma – tänään ja huomenna.

Pohjoismaiden suurimpiin kuuluvana urheiluketjuna meillä on vastuu siitä, että myymämme tuotteet valmistetaan inhimillisissä olosuhteissa ja sisältävät materiaaleja, jotka sopivat hyvin yhteen kestävän yhteiskunnan kanssa. Koska Stadium on urheiluun suuntautunut yritys, on helppo tehdä rinnastuksia urheilun maailmaan: haluamme noudattaa sääntöjä ja pelata puhdasta peliä.

KESTÄVÄN MAAILMAN VISIOMME

Visiomme on aktivoida maailma – tänään ja huomenna. Sen vuoksi haluamme edistää aktiivisesti kestävämpää maailmaa. Toimimalla sosiaalisesti, taloudellisesti ja ympäristöllisesti järkevällä tavalla edistämme tervettä elämäntapaa nyt ja tulevaisuudessa.

Kemikaalit

Me Stadiumilla pyrimme aktiivisesti poistamaan tuotannostamme aineet ja kemikaalit, jotka voivat aiheuttaa ihoärsytystä tai allergioita, kehittää syöpää tai joilla voi olla kielteinen ympäristövaikutus. Noudatamme, ja tulemme aina noudattamaan, eurooppalaisessa REACH*-kemikaalilainsäädännössä suositeltuja rajoituksia ja pyrimme toimittajiemme kanssa jatkuvasti pienentämään arvoja entisestään. Seuraamme jatkuvasti voimassa olevaa lainsäädäntöä ja luovumme kemikaaleista, jotka osoittautuvat haitallisiksi ihmisille tai ympäristölle.

Vesi

Ympäristövaikutuksen pienentäminen on iso haaste koko tekstiiliteollisuudelle. Me Stadiumilla pyrimme kuitenkin jatkuvasti vähentämään tuotantomme ympäristökuormitusta, muun muassa investoimalla suuresti Solution dye -tekniikkaan, jota käytetään vaatteiden värjäyksessä. 

Kankaiden perinteinen värjäys, kuten vuorikankaan värjääminen punaiseksi, vaatii valtavasti vettä, energiaa ja hiilidioksidia, koska väri pestään kankaaseen. Sen sijaan Solution Dye -prosessissa kuitu värjätään jo alussa – eli ennen kuin lukematon määrä lankoja muodostaa kankaan. Kangas kehrätään ja kudotaan kuitulangoista. Siten kankaan perinteinen värjäysprosessi jää pois (koska punainen väri on kankaan langoissa alusta lähtien) ja ympäristövaikutus pienenee merkittävästi. 

Logistiikka ja kujetukset

Tekstiilialalla suurimpia ympäristön kuormittajia ovat logistiikka ja kuljetukset, minkä vuoksi asetamme vaatimuksia kuljetuksillemme. Vaatimukset perustuvat yhteiseen ohjeistukseen, joka on kehitetty yhdessä muiden vähittäiskaupassa ja elintarviketeollisuudessa toimivien yritysten kanssa ja yhteistyössä Trafikverket-viraston kanssa. 

Tuote

Stadiumille laatu on kaiken a ja o. Palvelukonttorissamme Norrköpingissä tehdään pistokokeita kaikkien omien tuotemerkkiemme tuotteille. Tuotteita testataan useissa vaiheissa näytteestä valmiiksi tuotteeksi, millä pyritään varmistamaan ominaisuuksien, toimivuuden, kestävyyden ja turvallisuuden laatu. Testejä tehdään myös ulkoisissa laboratorioissa. Niiden tarkoituksena on varmistaa, että toimittajamme noudattavat sääntöjämme sekä kemikaalien käyttöön liittyviä rajoituksia tuotannossaan. 

Lapsiturvallisuus

Vaadimme lastenvalikoimaltamme paljon. Tuotteiden pitää olla lapsille suunniteltuja ja sopivia. Noudatamme lastenvaatteiden turvallisuuden osalta EU:n normeja (EN 14682:2 007). Lastenvaatteidemme pitää myös täyttää palosuojaukseen, nyöreihin, nauhoihin ja nappeihin liittyvät eurooppalaiset vaatimukset. Niiden pitää luonnollisesti myös täyttää ominaisuuksiin, toimivuuteen, kestävyyteen ja turvallisuuteen liittyvät omat vaatimuksemme.

Asetamme lastenvalikoimallemme lisäksi tiettyjä mekaanisia, fysikaalisia ja kemiallisia vaatimuksia, joiden pitää vähintään vastata eurooppalaista ja ruotsalaista lainsäädäntöä. Esimerkiksi omien tuotemerkkiemme kaikissa ulkotakeissa on lapsiturvalliset huput. 

 

TURKITON STADIUM

Stadium päätti ryhtyä vuonna 2001 turkiksettomaksi ketjuksi. Olemme solmineet Djurens Rätt -yhdistyksen kanssa sopimuksen, jonka puitteissa sitoudumme olemaan myymättä myymälöissämme tuotteita, joissa on turkiksia. Tämä koskee sekä omia tuotemerkkejämme että ulkoisia merkkejä.  

ELÄINTEN KOHTELU, MULESING JA UNTUVA

Stadium suhtautuu torjuvasti kaikkeen epäeettiseen eläintenpitoon tuotannossa. Emme hyväksy mulesing-käsittelyä (Australiassa lampaille tehtävä toimenpide niiden suojaamiseksi kärpäsiltä) ja myymme ainoastaan villapaitoja, sukkia ja teknisiä alusasuja, joiden villaa tuottavia lampaita ei dokumentoidusti ole mulesing-käsitelty. 

Suhtaudumme myös torjuvasti untuvantuotantoon, jossa untuva kynitään elävistä linnuista. Untuvatakkiemme untuva ja höyhenet ovat peräisin ainoastaan elintarviketuotantoon kasvatetuista linnuista.